Χρήσιμες Συμβουλές
για τη Φροντίδα του Στρώματος

Μην ξεχνάτε ότι για τη φροντίδα του στρώματος το δυνατόν περισσότερο πρέπει να τηρούνται και τα παρακάτω:

• Η στήριξη ενός στρώματος εξαρτάται από την βάση στην οποία πατάει επάνω το στρώμα. Επιλέξτε ορθοπεδικά τελάρα, ξύλινα σανίδια ή ένα υπόστρωμα για να το πετύχετε.

• Αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3 με 6 μήνες, το διάστημα αυτό ορίζεται από το κατασκευαστή ανάλογα και με το στρώμα που έχουμε) πλευρά στο στρώμα σας. Η σωστή αλλαγή είναι η σταυρωτή, δηλαδή το πάνω κάτω και τα πόδια στο κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο αλλάζουμε τα σημεία πίεσης και δεν επιβαρύνουμε το στρώμα μας. Με την αλλαγή αυτή (αν το στρώμα μας είναι καινούργιο,
τα υλικά του είναι φρέσκα και παίρνουν την φόρμα του) προσθέτουμε χρόνο χρήσης στο στρώμα μας.

• Χρησιμοποιείτε προστατευτικό κάλυμμα ώστε να διατηρείται καθαρό.

• Να μην τοποθετείτε σε μέρη που υπάρχει κίνδυνος να πάρει υγρασία.

• Το στρώμα δεν πλένεται, δε σιδερώνεται, και δεν επιτρέπεται ο καθαρισμός με ατμό. Ο μόνος τρόπος να καθαριστεί είναι με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

• Απαγορεύεται να διπλώνετε ή να λυγίζετε το στρώμα σας. Για τη μεταφορά του φροντίστε να είναι σε όρθια θέση.

Εάν τηρούνται τα παραπάνω, το στρώμα θα σας φροντίσει και θα προσφέρει ένα καλό ύπνο για περισσότερα χρόνια. Είναι όμως πιθανόν το στρώμα μας με τη φροντίδα που θα του παρέχουμε στο πέρας του χρόνου εξωτερικά να φαίνεται καινούριο, αλλά παρόλα αυτά να χρειάζεται αντικατάσταση. Όταν αισθανόμαστε ανομοιομορφία στην επιφάνεια, ακούμε τριγμούς, βλέπουμε τα υλικά του να αρχίζουν να ξεφτίζουν και το σημαντικότερο, όταν ένα στρώμα δεν μας ξεκουράζει πλέον (ξυπνάτε με μουδιασμένα άκρα, μικροενοχλήσεις στη μέση) τότε έφτασε ο καιρός να το αλλάξουμε.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Με την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες φροντίδας. Τι καλύπτεται με αυτήν την εγγύηση; Η εγγύηση ισχύει από την αρχική ημερομηνία αγοράς του προϊόντος για τρία με πέντε χρόνια ανάλογα με τον τύπο του στρώματος και με την παρουσία της απόδειξης αυτού. Η εγγύηση καλύπτει την ενδεχομένη αστοχία υλικών που δεν μπορούν να ελεγχθούν στην διαδικασία κατασκευής. Η εταιρία μας θα εξετάσει το στρώμα σας και εφόσον διαπιστωθεί η ελαττωματικότητα θα προβούμε στην επιδιόρθωση του προβλήματος ή αν δε μπορεί να διορθωθεί στην αντικατάσταση αυτού. Η μοναδική επιβάρυνση είναι τα μεταφορικά.

Τι δεν καλύπτεται από αυτήν την εγγύηση;
Η εγγύηση δεν καλύπτει φθορές που προέρχονται από την κακή χρήση του στρώματος, έλλειψη καθαριότητας, υγρασία που έχει ο χώρος μας (το δωμάτιο μας, το κρεβάτι). Καθώς και κάθε άλλου είδους ατυχήματα. Η εγγύηση δεν καλύπτει τη φυσιολογική φθορά.